Tailando viza

Tailando viza

Bene dažniausiai užduodamas klausimas – apie Tailando vizą. Čia apibendrinome pagrindinę su turistine Tailando viza susijusią informaciją. Informacija atnaujinta 2017 m. liepos mėn.

SVARBU: nuo 2017 m. rugpjūčio mėn. 31 d. vėl taikomas 30 Eur mokestis darantis vizą konsulatuose ar ambasadose.

Ruošiantis savarankiškai kelionei (didesnei ar mažesnei / ilgesnei ar trumpesnei) labai svarbi praktinė informacija, kuri ne tik apsaugo nuo papildomo streso, bet ir sutaupo pinigų. Mes, besiruošdami į šią savo kelionę perskaitėme kalnus informacijos internete – tinklaraščiuose (anglų ir lietuvių kalbomis), Facebook forumuose, naudojomės lietuvių gyvenančių Tailande patarimais (ačiū visiems, kas dalinosi), lankėme turizmo parodą Lietuvoje, kurioje kalbėjome su Tailando atstovais, žiūrėjome Youtube filmukus ir daug kitų šaltinių. Taip, tikrai yra ką veikti prieš ruošiantis vykti toliau, nei esi įpratęs keliauti… Nebent tuo už tave kažkas pasirūpina (tad jei reikia pagalbos planuojant kelionę į Tailandą ar aplinkines šalis, galite su mumis susisiekti).

Taigi, viskas nuo pradžių apie Tailando Karalystės vizą lietuvos piliečiams (nesvarbu, kurioje šalyje esantiems).
Viza išduodama paprastai – jei viešnagė Tailande planuojama iki 15 dienų, tuomet nesukate galvos ir vizą pasidarote atvykę į šalį migracinėje tarnyboje oro uoste ar kertant sieną žemės transportu. Priklausomai nuo maršruto, kaip įvažiuosite į šalį, pasitikrinkite ar tame pasienio punkte yra išduodamos atvykimo vizos šiame puslapyje.  Prieš išduodant vizą pasienyje gali paprašyti parodyti išvykimoišvykimo iš šalies bilietą arba kitokį dokumentą, kuris įrodytų, kad išvyksite iš šalies per 15 dienų. Net jei nepaprašys, tikimybė yra didelė.
Aišku, tokią vizą galite pasidaryti ir šalyje, kurioje tuo metu esate Tailado amabasadoje arba konsulate.
Jei šalies pažinimui skirsite daugiau nei 15 dienų – vizą būtinai reikia pasigaminti prieš atvykstant bet kuriame Tailando konsultate arba ambasadoje. Tą galite padaryti bet kurioje šalyje, kurioje yra Tailando atstovybės, nebūtinai Lietuvoje.  Darantis vizą Lietuvoje: Jums reikės pristatyti pasus ir reikiamus dokumentus į konsulatą Vilniuje patiems. Pakankamai aiškiai viskas aprašyta Tailando Karalystės garbės konsulato internetiniame puslapyje.
Anksčiau buvo galima darytis vizą per turizmo agentūras, deja, nuo 2016 metų kovo 1 dienos  šios galimybės nebeliko, tad net jei gyvenate Klaipėdoje, teks aplankyti Tailando konsulatą du kartus.  Jei vizą gaminatės ne Lietuvoje, pasidomėkite kokie reikalavimai yra tame konsulate ar ambasadoje kuriame ruošiatės darytis vizą – iš patirties galime pasakyti, kad jie skiriasi, tad didelė tikimybė, kad kitose šalyse vizą galima darytis ir per agentūras.
Šiuo metu galite gauti tokias vizas:
1 įvažiavimo vizą. Reikia žinoti: viza privalo įsigalioti per 3 mėnesius nuo jos pagaminimo dienos. Nuo įsigaliojimo su ja šalyje galima būti 60 dienų. Po 60 dienų vizą dar 30 dienų galima prasitęsti šalyje migracinėje tarnyboje, kuri randasi beveik kiekviename nors kiek didesniame mieste (pvz. Bankoke, Krabi, Koh Samui ir kitur). Tokią vizą galite pasidaryti bet kuriame Tailando konsulate ar ambasadoje.
Tokiu atveju su vienkartinio įvažiavimo viza šalyje galite išbūti daugiausiai 90 dienų. Bet, jei išvyksite iš šalies tarkime po 3 savaičių, jūsų viza nustos galioti ir jei norėsite grįžti, jums reikės darytis naują vizą kitos šalies konsulate, ambasadoje arba įvažiuojant į šalį oro uoste ar pasienyje. Tiesa, yra dar vienas variantas – galimybė su ta pačia viza įvažiuoti du kartus – tereikia nuvykti prieš išvykstant iki migracinės tarnybos Tailande (arba oro uostuose migraciniame skyriuje) ir pasidaryti „reentry permit“ – „pakartotino įvažiavimo leidimą“, kas papildomai kainuoja 1000 THB. Tokiu atveju galėsite vieną kartą kirsti Tailando sieną ir grįžus jums toliau galios jūsų turimos vizos sąlygos (papildomų dienų neprisideda, viza nustoja galioti tą dieną, kada ir buvo nurodyta kirtus sieną pirmą kartą). Vizą galite prasitęsti 1 mėnesį net jei pasinaudojate pakartotino įvažiavomo galimybe.
Daugkartinių įvažiavimų viza. Šią vizą galima pasidaryti tik savo gimtojoje šalyje arba šalyje, kurioje turite oficialų rezidento statusą. Daugkrtinių įvažiavimų viza turi būti panaudota per 6 mėnesius. T.y. per 6 mėnesius nuo jos išdavimo datos jūs turite įvažiuoti į šalį. Su šia viza galite kirsti sieną tiek kartų (kad ir 20), kiek tik norite, bet vieno įvažiavimo metu negalite būti ilgiau, nei 60 dienų + 30 dienų galima prasitęsti migracinėje tarnyboje. Su šia viza Tailande galite prabūti beveik 9 mėnesius: 60 d. + 30 d. pratęsimas / kertate sieną ir grįžtate (tą galima padaryti per vieną dieną) ir taip atidarote antrą įvažiavimą / 60 d. + 30 d. pratęsimas / kertate sieną ir grįžtate (tą galima padaryti per vieną dieną) ir taip atidarote trečią įvažiavimą / ne vėliau kaip paskutinę vizos galiojimo dieną (po 6 mėn. nuo pirmo sienos kirtimo) privalote įvažiuoti į šalį trečią kartą, vėl gaunate 60 d. + 30 d. pratęsimas. Svarbu neapsiskaičiuoti ir laiku išvažiuoti iš šalies.
Užsibuvus ilgiau nei 60 dienų (arba +30), teks susimokėti baudą už kiekvieną užgaištą dieną po 500 THB, taip pat galite netekti teisės įvažiuoti į Tailandą tam tikrą laiką (įsigaliojo nuo 2016 m. kovo 20 d.):
tailando viza.JPG
 Kol kas baudos už vaikus mokėti nereikia, taip pat vaikai negauna „bano“, bet iš to, kas dabar vyksta manome, kad tai tik laiko klausimas, kada tokios lengvatos bus panaikintos.
Nuo 2015 m. lapkričio mėnesio nebelikę anksčiau buvusios 2 ir 3 įvažiavimų vizos, o daugkartinė viza išduodama tik šalyje, kurios pasą turi arba šalyje, kurioje reziduoji (t.y. turi ilgalaikį darbą, nekilnojamo turto ir t.t. – priklauso nuo tos šalies įstatymų).
Niuansai, kurie kilo mums, kai keliausime 1,5 metų ar ilgiau ir kurie nėra aprašyti:
  • Jei esi laisvai samdomas specialistas, oficialus bedarbis ir pan. – papildomai prie visų prašomų dokumentų reikės pateikti ir išrašą iš banko su banko antspaudu apie turimas lėšas;
  • Gaminantis vizą Lietuvoje, keliaujant daugiau nei vienam asmeniui ir darant bankinį mokėjimo pavedimą už vizą turi būti daroma tiek atskirų pavedimų, kiek yra keliaujančių asmenų. Ir kiekvieno pavedimo kopija turi būti antspauduotas banko;
  • Keliaujame į Tailandą su skrydžio bilietu į vieną pusę, todėl papildomai reikėjo pateikti kelionės planą (laisvos formos planas kur kada ir kiek laiko būsite);
  • Kainos: vienas įvažiavimas 60 d. viza – 30 EUR; daugkartinio įvažiavimo viza 150 Eur; 1 mėn. pratęsimas Tailande 30 d. 1900 THB. Darantis atvykus į šalį 2000 THB (Tailando batų) (~50 EUR) – vienas įvažiavimas iki 15 dienų išbuvimui šalyje.
Reziumuojant, gauti Tailando Karalystės turistinę vizą pakankamai paprasta. Jei kyla klausimų visada skambinkite į tos šalies konsulatą, kurioje ruošiatės darytis vizą. Jums patars ką ir kaip daryti jūsų konkrečiu atveju.
PAPILDYMAS: Tailando Karalystės garbės konsulato informacija (2016 m. vasario 26 d.)
Informuojame, kad nuo 2016 m. kovo 1 d. dokumentus vizoms privaloma pateikti asmeniškai. Dokumentų negalima pateikti per kelionių agentūras. Dokumentai paštu nepriimami ir netvarkomi.
PASTABA: kertant sieną jūsų gali paprašyti parodyti ar turite pakankamą sumą pinigų: asmeniui 20 000 THB, šeimai 40 000 Thb. Nesvarbu, kokiu būdu kertate sieną. Mums dar nepasitaikė, kad paprašytų, bet tikrai nėra retas atvejis. Tinka bet kokia valiuta (galite turėti dalį pinigų Amerikos doleriais, dalį Eurais, dalį Malaizijos ringitais ir pan.)
Šiame straipsnyje radote netikslumą, klaidą? Jūsų kitokia patirtis darantis Tailado vizą? Pasidalinkite informacija komentare!
Instagram: Tailandieciai

Save

24 Responses

  1. Sveiki, ačiū už išsamų straipsnį! Norėjau tik pasitikslinti vieną dalyką-ar laisvai samdomam asmeniui darantis turistinę Tailando 30 dienų vizą prie visų dokumentų reikės pateikti ir išrašą apie banko sąskaitoje esančias lėšas? Ačiū!

    1. Sveiki, priklausoma nuo konsulato / ambasados reikalavimų. Patirtis mūsų tokia, kad ne visko ir ne visada reikalauja vinodai, tad jūsų konkrečiu atveju reiktų pasiskambinti į atstovybę. Bet kadangi darotės vieno įvažiavimo (60 dienų) vizą, nemanau, kad to reikalaus, jei turite išvykimo iš šalies bilietą.

  2. Mano patirtis tokia: be jokių problemų gavome Tailando vizą per kelionių agentūrą Malaizijoje. Tik, pasirodo viza dar nieko nereiškia. Sieną kirtome sausuma, reikalavimas asmeniui turėti 20 000 Bath grynaisiais (tokios info neturėjome). Vadinasi du asmenys arba šeima turi turėti 1 000 eur grynaisiais. Turėjome apie 400 eur, rodėme banko sąskaitas, ne, niekas nesileido į kalbas, išsigryninti negalėjome nes ,,pavargęs“ bankomatas išgryninti leido tik 200 eur (dienos limitas). Grįžome į Malaiziją, sulaukėme kad galėtume išsigryninti pinigus. Vėliau kertant sieną manęs neprašė parodyti kiek pinigų turiu… Mano draugas, Vokietijos pilietis, turėjo rodyti kiek turi grynųjų… Pernai atvykau į Bankoko oro uostą ir gavau vizą atvykusi – jokių problemų. Taigi, patirtys skirtingos 🙂 Šiuo metu sėdžiu Koh Lanta saloje ir rašau šį komentarą 🙂

    1. Monika, taip, yra toks reikalavimas! nesvarbu, ar viza on arrival, ar kerti sieną autobusu, ar oro uoste, bet kada gali paprašyti parodyti pinigus: žmogui 20 000 thb, o šeimai 40 000 thb. Jei neturit pinigų – einat į kitą eilę ir bandot pereit ten. arba dedat į pasą 200 thb ir praeinat be rūpesčių (bet čia jau įsišankijusios korupcijos palaikymas). Kadangi mes korupcijos nemėstam, visada vežamės pakankamą sumą grynųjų, bet dar nei karto nebuvom paprašyti parodyti pinigų. Gerų jums atostogų!

  3. Sveiki 🙂 Turiu tokį klausimą: tai jei mes atskrendame į Tailandą ir pabuvę jame norėtume traukiniu nuvykti į Singapūrą, o tuomet vėl atgal, tai automatiškai mums reikia daugkartinio įvažiavimo vizos, taip?

    1. Sveiki,
      nebūtinai, yra dar keli variantai: pakartotino įvažiavimo arba „reentry“ antspaudas (kai su ta pačia viza kertate sieną ir grįžtate, grįžti turit iki vizos galiojimo pabaigos – antspaudą galite gauti oro uoste prieš išvykstant arba artimiausioj migracinėj tarnyboj, galite antspaudą gauti ir anksčiau, nebūtinai išvykimo dieną), arba darotės antrą vizą „on arrival“. nežinau kiek laiko prieš tai ir po to planuojate praleisti Tailande, tad negaliu pasakyti, kuris variantas jums geriausiai tinkamas.

  4. Mūsų išankstinis planas skamba taip: Atskrendam į Bankoką ir Tailandui skiriam apie mėnesį laiko, gal pusantro, tuomet į Kuala Lampura, Singaporą, iš jo – į Filipinus. Ir dabar pradėjau mąstyti, ar verta pirkti atgalinį bilietą iš Bankoko ir gaišti laiką kelionei atgal, gal tiesiog pasižiūrėti atgalinį bilietą iš Singapūro ar tos pačios Manilos. Tiek, kad į Bankoką dažniausiai siūlo pigesnius skrydžius, bet kai pasiskaičiuoji visas išlaidas sugrįžimui iki jo – manau gausis dar daugiau. O atvykus į Tailandą, užtenka vizos ar reikia turėti ir atgalinį bilietą, kaip įrodymą, kad neužtruksi ilgiau? Būtų maloniau, kad nereikėtų sprausti save į tam tikras datas. ..Ačiū, kad skiriate laiko atsakymams, jūsų patarimai ir žinios palengvina mūsų kelionės planavimo vargus 😉

    1. Sveiki, iš Manilos vargu ar rasit pigesnių skrydžių, manau, kad logiškesnis plans būtų tailandas – filipinai – kuala lumpūras – singapūras (arba singapūras – kuala lumpūra). realiai pigiausia tai būtų atskristi ir grįžti per bankoką ko gero, nes bilietai į vieną pusę dažnai brangesni nei į abi iškart. skrydžiai bankokas – KL – singapūras paprastai nėra brangūs. jei svarbu pigiau, geriau pasiplanuot iš anksto…
      atvykus į tailandą gali paprašyti atgalinių bilietų, nors dažniau paprašo jei vizą gaminiesi „on arrival“.

  5. Sveiki, beveik pusmečiui atvykstam pakeliauti daugiausia po Tailandą, dar Kombodža, Vietnamas. Galvojam į Tailandą daryti du įvažiavimus: iš karto atvyksti ir būni 60 d., tada 30-50 dienų keliauji po Vietnamą, Kombodžą, ir grįžti į Tailandą dar 60 d, ir paskui namo į LT.
    Klausimas ar reikia daugkartinės vizos (kaina 140 eur), ar išeitų vienkartinė (30 eur) ir kur nors Vietname dar kartą pasidaryti vienkartinę vizą (turbūt kainuos vėl 30 eur)? Kaip ir kur gauti kitoje šalyje, pvz Vietname Tailando vizą? Ar tik ambasadose ar kelionių agentūrose bet kur? Gal kam tekę susidurti?

    1. Sveiki, visiškai teisingai – galite pasidaryti vieno įvažiavimo vizą, išvykti į Vietnamą ir pačiame Vietname ar kitoje šalyje pasidaryti antrą vieno įvažiavimo vizą. Jei būsite Krabi – užsukite į svečius 🙂

    2. Labas, mano panasus planas – Bangkokas, menesis Thailande photo gal Cambodia/ Vietnamas. Atgal skredu per Singapura. Kaina i abu galus per Londona gaunasi aie £500 su Emiratais.
      Anksciau skridau atgal i Europa per Manila, irgi panasi kaina. Grizti per Bangkoka nelabai verta manau ir nereikes vargt su daugkartine viza:)

  6. Admin, užsuksim būtinai:)
    O Vietname vieno įvažiavimo vizą, galiojančią iki 60 d. (ne „on arrival“ kur 15 d) pasidaryti kur galima? Kelionių agentūroj, bet kur? Ar tik ambasada, konsulatas?

  7. Sveiki, planuojame keliauti po pietričių Aziją. Pradėtume nuo Tailando (lėktuvu skristume: Vilnius>Kijevas>Bankokas), tačiau dar nežinome konkrečių kelionės datų – kaip, kiek ir kokioje šalyje būsime.
    Susisiekus su Tailando konsulatu dėl turistinės vizos, gavome informaciją, kad norint gauti turistinę vizą reikia dar ir pateikti išpirkto lėktuvo bilieto kopiją (su grįžimu atgal arba išvykimu į kitą šalį). Tačiau, Tailandas yra mūsų tik pirmoji stotelė. Nežinome kiek dienų būsime Tailande, o juolab kada ir iš kokios Azijos šalies grįšime į Lietuvą. Visur randame informaciją, kad keliautojams, norint gauti Tailando turistinę vizą, reikėdavo pateikti tik laisvos formos kelionės planą, tačiau dabar būtini ir atgaliniai bilietai (arba išvykimo iš Tailando į kitą šalį).
    Kaip patartumėte elgtis tokioje situacijoje?

    1. Sveiki, patarčiau padaryti bilieto rezervaciją – internete daug info kaip tą padaryti nemokamai 😉

      1. >TAILANDIEČIAI sako:
        >2017-02-19 15:57
        >Sveiki, patarčiau padaryti bilieto rezervaciją – internete daug info kaip tą padaryti nemokamai

        Tai, kad apie tokį dalyką kaip nemokama lėktuvo bilieto rezervacija niekur nerandu informacijos. Gal galėtumėte nukreipti arba suteikti šiek tiek daugiau informacijos?
        Didelis ačiū.

  8. Sveiki, dėkoju už puikų strapsnį. Ruošiuosi į Tailandą vykti su bilietu į vieną pusę, todėl reiks darytis daugkartinio įvažiavimo vizą. Bet kilo toks klausimas – kadangi į kaimynines šalis neplanuoju važiuoti, išskyrus tais atvejais kai reikės kas 90 dienų pratęsti vizą – ar reikės turėti vizą ir valstybės su kuria kerti sieną?

    Pvz. po 90 dienų kertu sieną su Birma, ir iškart grįžtu į Tailandą. Ar reikia turėti kažkokius specialius dokumentus Birmai?

    Ačiū!

    1. Sveiki, taip, jums reiks tos šalies vizos. bevizis rėžimas lietuviams yra su singapūru, malaizija, indonezija

  9. Sveiki, skrendame pirma karta i Tailanda 14 dienu, tuo laikotarpiu skrisime is Tailando i Singapura 2 dienoms ir atgal i Tailanda, kokia viza butu reikalinga? Ar galima su 15 dienu viza isduota Tailande isvykti is salies ir vel gristi? Labai aciu is anksto uz pagalba!

    1. Sveiki, galite tuo atveju, jei pasidarysite reentry permit migracinėje. kitu atveju teks gamintis antrą vizą.

  10. Sveiki. Kadangi lietuviams turistinė viza išduodama (iki 2017 rugpjučio pabaigos) nemokamai ar tarkim galima turistinę vizą pasidaryti Tailando ambasadoje, kuri yra ne Lietuvoje, o Kuala Lumpur (Malaizija) ? Ar nemokamos vizos yra išduodamos lietuvos piliečiams tik Lietuvoje – Tailando Karalystės Garbės konsulate Vilniuje?

    1. galit bet kurioje ambasadoje ar konsulate – straipsnyje viskas yra aprašyta 🙂

  11. Sveiki. Klausimas del daugkartinio ivaziavimo vizos. Ar yra koks nors apribojimas, kad turi tarkim bent viena diena pabut isvaziaves is Tailando, kad vel galetum ivaziuot atgal. Ar pakanka kirsti siena ir po keliu valandu vel gali parskristi atgal?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to Top