Papajų salotos Som Tam

Ką paragauti Tailande būtina

Šie patiekalai buvo mūsų šeimos vieni mėgstamiausių nuo pat atvažiavimo. Galėčiau pasakyti, kad pradėti kulinarinę kelionę Tailande nuo jų yra gana saugu. Ir taip, šie patiekalai ir toliau išlikę TOP10, tad galiu drąsiai teigti, juos paragauti būtina!
Nr. 1 Papajų salotos (Som Tum arba Som Tam).
Gaminamos iš nesunokusių papajų, pomidorų, pupelių daigų, truputis česnako ir džiovintų krevečių. Užpilama: žuvies padažo, laimo sulčių, palmių cukraus padažu. Pagardinama žemės riešutais ar special – mėlynuoju krabu. Šio patiekalo aštrumą matuoja čili pipirų kiekiu – prašykite be čili, bus jau pakankamai aštru. Kaina gatvėje ar turguj nuo 40 THB.
Papajų salotos Som Tam
Nr. 2  Pad Thai su jūros gėrybėmis (special variantas – įvyniotas kiaušinyje).
Paprastai tariant, tai wok’as – didelėje keptuvėje ant karštos ugnies kepti ryžių makaronai pagardinti padažais ir priedais. Kaina Krabi turguje nuo 20 THB, vietinių kavinukėse nuo 50 Thb.

Pad Thai - tailandietiški makaronai. Patiekalas, kurį paragauti Tailande būtina

 Nr. 3 Massaman curry
Daržovių / vieštienos troškinys su bulvėmis ir žemės riešutais. Troškinys valgomas su ryžiais. Kam nepatinka kario prieskonis – neišsigąskite. Curry Tailande reiškia troškinys, o ne kario prieskonį. Kaina nuo 60 THB.
Daugiau apie tailandietišką maistą ir mūsų patirtį. Taip pat dažnai dalinamės patiekalais savo instagrame ir FB!

Autorius
Nardymo instruktorius, www.tailandieciai.lt bendraautorius ir projekto vadovas, internetinių projektų vystytojas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Tailandiečiai

Back to Top