Tailando viza - tvarka, dokuementai, svarbi informacija

Nuo šiol viza į Tailandą nemokamai

Dalinamės Užsienio reikalų ministerijos pranešimu spaudai apie nemokamas vizas lietuvaičiams ir mūsų komentaru ką reiktų žinoti tiems, kurie atvyksta į Tailandą ilgesniam laikui.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija gavo Tailando Karalystės ambasados pranešimą, kad nuo 2019 metų balandžio 14 dienos Lietuvos piliečiai, atvykstantys į Tailandą turizmo tikslais, galės šalyje 30 dienų būti be vizos.

Šis sprendimas – nuoseklaus Lietuvos diplomatų ambasadoje Kinijoje ir Užsienio reikalų ministerijoje darbo rezultatas. Lietuvių, keliaujančių į Tailandą, skaičius pastaruosius metus augo – Tailande 2017 metais lankėsi virš 13 tūkst. lietuvių turistų, 2018 metais vien sausio-liepos mėnesiais – virš 10 tūkstančių.

Tailandas – 123-ioji valstybė, į kurią Lietuvos Respublikos piliečiai galės vykti be vizos. Dar 42 valstybių vizas Lietuvos piliečiai gali gauti atvykę į šalį sienos kirtimo punktuose. Anot Passport Index, Lietuva pagal savo paso galią dalijasi šeštąją vietą pasaulyje.

Visą informaciją apie reikalavimus Lietuvos piliečiams keliaujantiems užsienyje galima rasti Užsienio reikalų ministerijos tinklapyje keliaujantiems keliauk.urm.lt ir programėlėje keliaujantiems Keliauk Saugiai.

lietuviams bevizis rezimas i tailanda

Ką reiktų žinoti daugiau:

Atvykus į Tailandą tiesiog stojate į bendrą eilę (ne viza on arrival), vietoj anksčiau klijuojamos vizos tiesiog gausite sienos kirtimo antspaudą. Jums teks parodyti išvykimo iš šalies per 30 dienų lėktuvo bilietą. Be jo į šalį greičiausiai nebūsite įleidžiami. Tai yra labai svarbu.

Jei atvykstate į Tailandą iki 2019 m. balandžio 14 d. galioja sena vizų gavimo tvarka. Daugiau informacijos apie šiuo metu galiojančią tvarką rasite čia.

Jei šalyje norite išbūti ilgiau nei 30 dienų, tokiu atveju jums reiktų pasigaminti 60 dienų vizą toje šalyje, kurioje esate. Šią vizą galite prasitęsti Tailande dar 30 dienų. Taip pat ir toliau galios daugkartinio įvažiavimo vizos. Apie šias Tailando vizas informacija čia.

Jei atvykstate su vaiku, ir liksite šalyje daugiau nei 30 dienų, jam vizos gaminti nereikia – į šalį jis papuls su beviziu rėžimu, o iki 18 metų jokios baudos už užsibuvimą šalyje vaikams nėra taikomos (svarbu, kad tvarkingos tėvų vizos būtų).

Overstay arba ilgesnis užsibuvimas šalyje lieka toks, koks buvo.

30 dienų vizą galima pratęsti dar 30 dienų bet kurioje Tailando migracinėje tarnyboje. Tokio pratęsimo kaina 1900 Thb.

Šią vizą du kartus galima prasitęsti kirtus sieną dar 30 dienų  (pvz. nuvažiuojat iki Malaizijos sienos, pereinat į Malaizijos pusę ir iškart grįžtat į Tailandą, taip galima Tailande išbūti iki 90 dienų). Toks pratęsimas nieko nekainuoja.

Pasinaudojus šiais dviems būdais, Tailande su nemokama viza ir 1 mėnesio pratęsimu galėsite išbūti šalyje iki 120 dienų.

Turite klausimų? Užduokite juos grupėje Tailandas iš pirmų lūpų arba komentuokite po šiuo straipsniu.

Visa atnaujinta kelionių po Tailandą informacija – mūsų paruoštuose ir atrinktuose Tailando maršrutuose.

 

2 Responses

  1. Sveiki,
    Svarstau skristi į Mianmarą per Tailandą. Preliminarus planas yra atskristi į Bankokią, pabūti jame porą dienų, tuomet skristi į Mianmarą, jame praleisti apie porą savaičių, tada grįžti atgal į Bankoką, pernakvoti viešbutyje ir sekančią dieną išskristi. Ar tokiu atveju reikėtų darytis daugkartinę vizą ar galima pasinaudoti beviziu rėžimu? Bendra kelionės trukmė – 20 dienų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Į pradžią